fbpx Skip to main content

Razvoj i održavanje

Kako izgraditi vaš lični stil? Ključna stvar u isticanju ličnog  stila jeste komfort tačnije, samopouzdanje i komfort. Imati samopuzdanja za sobom povlači komfort – te dve stavke jednostavno idu jedno uz drugo.

Definisanje funkcinalnog – ličnog stila i razvijanje njega samog zahteva konstanto dopunjavanje i menjanje garderobe. Za rezultat imaćete svež izgled iz dana u dan koji će  moći da zadovolji svaku situaciju u kojoj se nađete.

Nemojte pogrešno da shvatite. Nije tako kao što mislite. Ne traži se da svakim danom obnavljate ormar već blagovremeno da se obnovi sadržaj iz ormara.

Kako izgraditi vaš lični stil?

1. Napravite zalihe

Veoma bitna stavka.

Svet je bukvalno preplavljen idejama. U potrazi za inspiracijom danas nam se kroz razne modne magazine i blogove nude ideje kako treba da se odeva jednan džentlmen. Štaviše čak i jedan blag osvrt po ulici može da probudi tu jednu iskru koja nedostaje da bi upotpunili svoj izgled.

Međutim, nepotrebne i bezvredne kupovine mogu da imaju poguban efekat kako na stil tako i na novčanik između ostalog. Moda je, iznenađujuće, jako emotivna stvar. To je bukvalno konstantni rat između glave i srca.

Jako je važno da znate šta imate od stvari i jednostavno da imate već neke ideje kako da te stvari kombinujete.

2. Fit i gotovo

Veoma je važno znati da je kupovina odeće prilikom kreiranja ličnog stila samo pola bitke do konačnog cilja. Stvari moraju da vam stoje kao salivene, tako da je velika verovatnoća da će vaš krojač ubrzo da vam postane i najbolji prijatelj.

Kao što smo rekli, stvari moraju da vam stoje kao salivene i da su što više udobne. Zašto?
Ovo dvoje za sobom povlače veliku dozu samopouzdanja – u oba smisla, psihičkom i metapsihičkom stanju. Zato kasnije izmene outfita prolaze bezbolno – kao i dodavanje nekog detalja radi izdvajanja iz mase i stvaranja neke svoje individualnosti.

Recimo, promena dugmića na košulji, promena pertli ili neki novi dezen za džep od sakoa su tako male sitnice i detalji koji mogu od dobro odevenog muškarca stvoriti super odevenog muškarca. A sve za male pare!

3. Zamena

Ključna stvar u stvaranju zaliha odeće  jeste i zamena stare, uveliko iznošene odeće.

Ukoliko stvari polako počinju da gube boju, nijanse, da ne kažemo da se raspadaju, došlo je vreme da se bace. Koristan savet je da, ukoliko ste u mogućnosti, kupite dve ili tri iste stvari, koje ćete stalno menjati i tako im produžiti vek trajanja.

Nemojte žuriti da ih što pre zamenite, jer prvobitna stvar jeste da greju i da čuvaju od hladnih zimskih vetrova.

15 Pravila koje treba da znate kada kupujete muška odela

4. Eksperimentisanje

Znate već kako vaša sestra, mama, partner, cimer ili devojka provode sate ispred ogledala isprobavajući kompletnu svoju garderobu da bi pronašli savršen izgled? Znate sigurno!

E pa ovo je nešto iz čega muškarci mogu mnogo toga da nauče!

Kada je u pitanju razvijanje ličnog stila ovo je način gde konačno možete da udahnete život i uzbuđenje plakaru. Konstantno nošenje jedne iste kombinacije i totalno zapostavljanje određenih pravila vodi ka apsolutnom stagniranju stila.

Ukoliko ste brutalno iskreni prema sebi možda vam i neće trebati nove osvežavajuće stvari, već samo nove ideje i drugačiji pristup svemu tome. Većina nas već ima dovoljno odeće i daleko velike ormare, a da toga uopšte nismo svesni. Potrebno je samo malo više eksperimentisanja da bi se otključalo ono što nam nedostaje – ta iskra za savršen izgled.

Ovo je jednostavno trening, vežba. Gurajući sebe u isprobavanju novih kombinacija stvari kojih već posedujete. Postavite sebi izazov, kreirajte nove tri kombinacije ali od stvari koje već imate i koje retko nosite.

Kako izgraditi vaš lični stil?

5. Budite realni

Konačno, kao i u svakoj fazi, šta god i kako to radili, morate da budete realni.

Uvek gledajte sa logičke strane i znajte šta hoćete, zašto to hoćete, da li vam je potrebno, koliko ćete da potrošite na sve to i ono najvažnije – da li vam je to potrebno!

Biti nemilosrdan prema sebi, praktičan i logikom vođen, olakšaće vam trnovit put koji vodi ka zameni i razvijanju odeće i kreiranju boljeg ličnog izgleda. Biće vam lakše da pronađete tu stvar, tu komponentu koja će totalno da promeni i bude ključ u dobijanju tog savršenog izgleda.

Ne odustajte, držite se cilja.

Jednostavno uživajte u tome!

Facebook