fbpx Skip to main content
Stories

25 načina da zavežete kravatu

By 22 oktobra, 20188 decembra, 2018No Comments

25 nacina da zavezete kravatuPredstavljamo vam 25 načina da zavežete kravatu. Postoje mnogo načina vezivanja kravate, većinu verovatno niste ni znali da postoje.  Svaki vezni čvor je ocenjen sa četiri različita faktora: estetika, simetrija, težina i veličina čvorova. Sa ovim čvorovima možete izlaziti bilo koji dan u nedelji ili ih možete koristiti za specijalne prilike. U svakom slučaju izgledaćete lepo bez obzira koji ćeš stil izabrati.

1. ELDREDGE ČVOR
Nema sumnje da je ovaj čvor jedinstven. Za razliku od većine vezanih čvorova, ovaj se pravi pomoću malih krajeva kao aktivnog kraja, stvarajući efekat sličan ribljem repu u obliku kosti. To je vrlo čudan čvor koji ostavlja odličan utisak na vašeg šefa. Ovo je samo jedan od 25 načina da zavežete kravatu.

2. TRINITI ČVOR
Ovaj prelepi čvor ima trosmernu simetriju i podseća na Celtic Triquetra. Uzorak se konvergira u središnjoj tački, stvarajući veoma privlačan efekat. Na prvi pogled može izgledati malo zastrašujuće, ali potezi su zapravo prilično jednostavni.

3. THE VAN WIJK ČVOR
Kada je tačno vezan, ovaj dugačak i vitak čvor stvara upečatljiv i nepogrešiv slojeviti cilindrični efekat. Veoma kul čvor koji najbolje funkcioniše sa svetlim bojama. Najbolje stoji paru sa prslukom..

4. THE FISHBONE (RIBLJA KOST) ČVOR
Prava je umetnost vezati čvor u obliku riblje kosti. To je izuzetan čvor koji sve više postaje popularan. Veliki je izazov ovakvo vezivanje čvora, definitivno vredi truda.

5. THE ROSE (RUŽA) ČVOR
Želite da pokažete vašu romantičnu stranu? Pogledajte ovaj ljubavni čvor za kravatu izrađen u obliku ruže. Ovaj način vezivanja čvora je sličan sa Triniti čvorom, Ruža čvor ima dodatnu petlju. Ovaj čvor sigurno će biti hit za neku romantičnu večeru sa voljenom osobom. Ovo je samo jedan od 25 načina da zavežete kravatu.

6. THE TRUELOVE (PRAVA LJUBAV) ČVOR
Sofisticiran kompleksni čvor koji je podeljen na četiri kvadranta. Ovo je veoma težak čvor za vezivanje, morate odvojiti određeno vreme za vežbu vezivanja. Najbolji efekat se dobija ako je kravata prugasta, onda dobije efekat zupčania.

7. THE BOUTONNIERE ČVOR
Ovaj čvor karakterišu dugačke petlje, što ga čini dobrim za široke okovratnike. Pokreti su veoma slični onima iz Fishbone čvora, ali ima nešto čistiju završnu obradu kad je ispod ovratnika. Koristite ga poluformalno.

8. THE KRASNY HOURGLASS ČVOR
Ovaj čvor se sastoji od Four-in-Hand čvora sa dodatnim čvorom vezanim pomoću malih krajeva desno ispod glavnog čvora, stvarajući izgled peščanika. Nemoguće ga je prilagoditi nakon vezivanja, tako da se mora vezati iz prvog puta. Dobićete odličan efekat ako koristite prugaste kravate.

9. THE MEROVINGIAN ČVOR
Prvobitno poznat kao Ediety čvor, ako ste veliki obožavatelj The Matrix-a, prepoznaćete ovaj čvor kojeg je Merovingian imao na svojoj kravati. Ovaj čvor je veoma poseban. Izgleda kao da vaša kravata nosi minijaturnu kravatu. Ovo je samo jedan od 25 načina da zavežete kravatu.

10. THE ATLANTIC ČVOR
Ovo je prilično neobičan čvor. To je obrnuta verzija Pratt čvora, što rezultira unutrašnjim čvorom koji pokazuje složenu konstrukciju čvorova koji se obično skriva pozadi. Preporučuje se za svečanosti ili neformalne društvene događaje.

11. THE CAPE ČVOR
Cape čvor je fundamentalno poboljšanje brzom i lakom Atlantic čvoru, ovo poboljšanje je značajno unapredilo njegovu simetriju i estetsku vrednost. Ovaj oslabljeni čvor najbolje funkcioniše sa jednobojnim kravatama i nikad ne prolazi nezapaženo.

12. THE CAPSULE ČVOR
Capsule čvor je vrlo sličan Atlantic čvoru i Cape čvoru, ali je nešto veći i težak za vezivanje.

13. THE ELLIE ČVOR
To je pojednostavljena varijanta Eldredge čvora. Ovo je samo jedan od 25 načina da zavežete kravatu.

13. THE GRANTCHESTER ČVOR
Grantchester čvor je veliki, debeo, malo asimetrični čvor. To je u osnovi veća verzija Sv. Andrija čvora, dodatnim okretanjem uskog kraja. Ključ za nošenje ovog čvora je koristeći kravate od svile ili drugih laganih materijala, jer od vune čvor ne igleda baš lepo.

14. THE LINWOOD TAURUS ČVOR
Prava je umetnost napraviti ovako simetričan čvor, ovakav čvor se koristi samo za specijalne prilike.

15. THE WINDSOR ČVOR
Windsor čvor je idealan za poslovne varijante. Windsor čvor je debeo, širok i trougaonski vezni čvor koji projektuje poverenje. Naročito je pogodan za širenje i zatezanje okovratnika.

16. THE HALF-WINDSOR ČVOR
Ovo je skromna verzija Windsor čvora. Kada je čvor pravilno vezan, on je uredani simetrični trouglasti čvor koji možete koristiti sa bilo kojom košuljom. Izuzetno je prilagodljiv. Ovo je samo jedan od 25 načina da zavežete kravatu. Ovo je samo jedan od 25 načina da zavežete kravatu.

17. THE NICKY ČVOR
Odlična alternativa Pratt čvoru koji zahteva manje poteza, stvarajući simetrični čvor koji će ispuniti polu-široku ogrlicu, ako je pravilno vezana. Izgleda sjajno sa vunenim kravatama.

18. THE PLATTSBURGH ČVOR
Za razliku od St. Andrev čvora, Plattsburgh je simetrični čvor karakterisan širokim konusom sa uskim otvorom. Veoma sofisticirani čvor koji je savršen za posao. Za najbolje rezultate, preporučujemo vam da koristite sa pletenim ili tkanim kravatama.

19. THE BALTHUS ČVOR
Odličan čvor koji treba nositi na venčanjima ili na formalnim događajima. Takođe je preporučljivo da koristite dugačke kravate.

20. THE ONASSIS ČVOR
Onassis Knot je jednostavno jednostavan: na kraju standardnog Windsor čvora, jednostavno se kruži širokim krajem kravate iza i preko postojećeg čvora. Koristiti se na polu-širokim ili širokim otvorima okovratnika i sa dugim kravatama. Ovo je samo jedan od 25 načina da zavežete kravatu.

21. THE PRATT ČVOR
Pratt čvor je svestran, elegantan i srednje veličine. Zaista je pogodan za svaku vrstu košulje. Preporučuje se nešto šira kravata svetlih boja. Ne možete pogrešiti sa ovim elegantnim čvorom za formalne sastanke, jer izgleda veoma uredno.

22. THE FOUR-IN-HAND ČVOR
Four in hand čvor je lako vezati, vitak, zakrivljen, asimetričan, samoposlužujući. Najprikladnije ide uz standardnu košulju sa dugmentom.Four in hand čvor najbolje se veže sa širokim kravatama od teških tkanina. Koristite za polu-formalne događaje, kada želite biti diskretni.

22. THE FOUR-IN-HAND ČVOR
Four in hand čvor je lako vezati, vitak, zakrivljen, asimetričan, samoposlužujući. Najprikladnije ide uz standardnu košulju sa dugmentom.Four in hand čvor najbolje se veže sa širokim kravatama od teških tkanina. Koristite za polu-formalne događaje, kada želite biti diskretni.

23. THE HANOVER ČVOR
Hannover čvor će od tebe napraviti elegantnog gospodina. Veliki je i simetričan, najbolje odgovara širokim otvorima okovratnika. Ovaj čvor najbolje izgleda sa dugim i tankim kravatama, zbog svog velikog čvora. Koristite tamne boje za bolji izgled.

24. THE CHRISTENSEN ČVOR
Ovo je dugačak, uski, asimetrični čvor koji je savršen za košulje sa uskim okovratnim otvorom. Dobro ide sa bilo kojom kravatom.

25. THE ERIC GLENNIE BRAIDED ČVOR
Veoma zanimljiv i neobičan čvor koji je asimetričan i nepravilan. Ovaj čvor najbolje ide sa prugastim ili pletenim kravatama.